Ansiktsmaskbutiken

Acne i hårbotten eller i ansiktet?

Det är betydligt vanligare att man får finnar i ansiktet än i hårbotten. Men det förekommer även i hårbotten och är minst lika obehagligt. Fördelen är visserligen att det inte är lika synligt som om man har finnarna i ansiktet men i längden kan till och med akne i hårbotten resultera i oönskat håravfall.

Orsaken till acne är däremot det samma oavsett var på kroppen som det förekommer. Huden producerar hela tiden talg vilket kan liknas med en fet olja. Hudens talg är tänkt att gå genom porer ut till hyns yta. Men om poren är tilltäppt är det svårt för talgen att ta sig fram. Det stannar då där och det uppstår en mindre inflammation. Detta är starten på den finne som sedan kommer att synas på huden. Det man främst kan göra för att motverka finnar i hårbotten är att så långt som möjligt undvika hårprodukter som innehåller olja. Detta eftersom oljan är fet och därmed skapar ökade förutsättningar för finnarna. Man bör även välja bort starka schampon och helst inte använda balsam. Utöver det bör man vara noga med att enbart använda sin egen handduk och inte dela den med någon annan.

Motverka acne i ansiktet

Det finns en rad produkter som är särskilt framställda för att motverka acne vilka kan köpas på http://ansiktsmaskbutiken.se. Dessa bör i första hand användas istället för att man försöker sig på att klämma dem själv. Börjar man klämma finnarna är risken att det uppstår en inflammation vilket alltså ökar det inflammerade området istället för att minska det. Tanken är även att man ska rensa porerna helt från inflammationen och detta är även betydligt svårare om porerna är sönderklämda. Finns det lite inflammation kvar är risken stor att finnarna återkommer.

För att förebygga acne i ansiktet ska man vara noggrann när ansiktet tvättas och även göra det regelbundet. Däremot ska man vara något försiktigt med användandet av tvål då denna produkt torkar ut huden i ansiktet. Det bästa är att använda sig av ett ångbad eftersom värmen öppnar upp porerna. Däremot är det få som har denna möjlighet hemma varje morgon.

Den produkt som är vanligast att använda för att rensa bort pormaskar är speciella ansiktsmasker. De är billiga att köpa och ger ett mycket bra resultat. Har man ändå problem bör man kontakta specialist på en hudvårdsklinik.